Rendkívüli események

Vasárnapi Zenés Istentisztelet - szeptember 13.


Május 18-án vasárnap délután 17 órakor szeretetvendégség lesz a konfirmandusok bemutatkozásával.

Május 24-én szombaton délután 17 órakor konfirmációi vizsga, 25-én vasárnap délelőtt 10 órakor ünnepi istentisztelet a konfirmandusok fogadalomtételével, és úrvacsorával.

Május 24-én vasárnap este 18 órakor orgonahangverseny lesz a XI. Református Zenei Fesztivál keretében. Orgonán játszik Vida Mónika Ruth, a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályának tanulója. A belépés díjtalan, adományokat a perselyben lehet elhelyezni.

Május 29-én áldozócsütörtök, délelőtt 10-kor és este 6-kor istentisztelet. (az esti it.után énekkari próba)

Június 8-án Pünkösd 1. napja, délelőtt 10-kor úrvacsorás istentisztelet a templomban, este 6-kor istentisztelet a teremben.

Június 9-én Pünkösd 2. napja, de 10-kor úrvacsorás istentisztelet a templomban.


Az Óbudai Református Műemlék Templom 113 éves orgonája közel 20 éves hallgatás után újra megszólal.

Az ünnepélyes orgonaavató zenés áhítat advent első vasárnapján, december 2-án délután 15 órakor kezdődik. Orgonán közreműködik a nemzetközi hírű német orgonaművész Christoph Bossert professzor. A szakmai fórumon Fassang László és Szabó Balázs orgonaművészek mutatják be az orgonát az érdeklődők számára. A rekonstrukciós munkálatokat az AerisOrgona Kft végezte.

Az Óbudai Református Gyülekezet Presbitériuma minden érdeklődőt szeretettel vár! (Kálvin köz 4. Református Templom)


A templomi orgona újjáépítése elindult 2011 ősztől a műhelymunkával, ami majdnem egy évet vesz igénybe, a látványosabb részre jövő nyáron kerül sor. Isten segítségével elkezdhettük ezt a nagy munkát. Köszönjük az eddig érkezett adományokat, és továbbra is kérjük az adakozókedvet, egyfelől az orgonával kapcsolatban, másfelől a gyülekezeti élet szükségleteire nézve.


Archívum

 

Testvérgyülekezeti találkozó Ketesden
2005. június 2-5.

Az idén harmadik alkalommal látogattuk meg hittestvéreinket a kalotaszegi Ketesden. A Budapest-Óbudai egyházközség életében már évek óta jelen van ez a Bánffyhunyad szomszédságában található magyar falu, illetve annak református gyülekezete. A hagyomány szerint évente váltakozva látogatjuk meg egymást. Most mi, óbudaiak indultunk útnak nagy örömmel és lelkesedéssel. A négy nap alatt sok szépet láttunk (Torda, Kolozsvár, Béles), szép tájakat és nevezetességeket, a Házsongárdi temetőben fejet hajtottunk, virágot helyeztünk el nagy magyarok sírjánál. A testvérgyülekezettel pedig még szorosabbra fűztük az összetartozás szálait.

Lelkészbeiktatás
2005. május 22.


Budapest legrégibb (1785-ben épült) református templomában,  felemelő ünnepély volt május 22-én délután. Csaholczi László és Csaholcziné Kádár Marianna lelkipásztorok ünnepélyesbeiktatására került sor, akik múlt év szeptemberben Békéscsabáról érkeztek, ahol 15 évig vezették az ottani gyülekezetet, azóta szolgálnak gyülekezetünkben. Az ősi református templom padjai, és a Kós Károly által tervezett parókia  gyülekezeti terme a napfényes vasárnap délután megtelt az ünnepre érkezőkkel.

 

 


Istentisztelet, alkalmak
Rendkívüli események
Fényképalbum
Cikkek, prédikációk
Tisztségviselők
Történelem
Szegletkő
Elérhetőségek
  

1033 Budapest,
Kálvin köz 4
Hivatali órák
K,Cs: 10:00 - 13:00
Telefon: 368-6410
refobuda@enternet.hu


 
       
  http://www.refobuda.parokia.hu | refobuda@enternet.hu